Družstvo kadetů skončilo na 2.místě v Krajském přeboru!

22.03.2018 Klub

Tým kadetů AERO Odolena Voda v současné sezóně 2017/2018 nastupoval k zápasům krajského přeboru kadetů. Do soutěže se před sezónou přihlásilo celkem 8 týmů ze středočeského kraje. Trenéři ani hráči nevěděli, co od soupeřů očekávat, a tak si nedávali příliš velké cíle ohledně umístění v soutěži.

Během prvních turnajů již bylo jasné, že bude možné cílit na příčky nejvyšší. AERO dokázalo s přehledem porazit soupeře z Benátek nad Jizerou, Nymburku, Kralup nad Vltavou, Komárova, Rakovníku a Kladno B. Bylo tak zřejmé, že se o první místo bude prát s hráči Kladna A.

Bohužel při prvním měření sil s tímto soupeřem se vinou zranění nemohl stoprocentně zapojit do zápasu smečař Adam Shaker a musel zápas odehrát na pozici nahrávače. K zápasu také nebyl k dispozici ani druhý smečař Jakub Hámoň vinou nemoci. AERO tak první důležité měření sil prohrálo jednoznačně 3:0. 

Odveta proti Kladnu A byla naplánována na neděli 28.1.2018, a hráči tento den vyhlíželi s nadšením a touhou po vítězství. Bohužel během týdnu před zápasem onemocnělo hned 6 hráčů AERA, kde 5 z nich se nedokázalo uzdravit na zápas. Souboj s Kladnem A tedy AERO hrálo ve výrazně okleštěném složení. Bylo k dispozici pouze 6 hráčů, Daniel Forman běžně hrající na liberu se musel přesunout na pozici univerzála. Přesto kluci nastoupili s bojovnou náladou a touhou vyhrát a dokázali poměrně jednoznačně vyhrát první set. Poté se však projevil zejména slabší příjem a výšková převaha soupeře a Kladno A tak vyhrálo poměrem 3:1. AERO je tak na druhém místě v soutěži a k posunu na první místo by mu pomohlo snad už jen výrazné zaváhání Kladna proti slabším soupeřům.

Po turnaji v Kralupech následoval poslední turnaj základní části v Rakovníku. AERO dokázalo s přehledem přehrát domácí tým a také tým z Komárova a zajistilo si tak druhé místo v tabulce po základní části a postup do finálového turnaje.

Finálový turnaj se uskutečnil 18.3. v Kladně a měli se ho zúčastnit 4 nejlepší týmy. Před turnajem se omluvil tým z Nymburka a tak na kluky čekali dva zápasy hrané na dva vítězné sety. V prvním zápase turnaje si poradil tým Kladna se soupeřem z Benátek jasně 2:0. Následoval zápas AERA proti Benátkám. Kadeti AERA přistoupili k zápasu poněkud vlažně, ale nakonec dokázali zvítězit 2:0.

Poslední zápas sezóny se tedy odehrál mezi týmy AERO Odolena Voda a Kladno volejbal cz. Hráči AERA vstoupili do zápasu s velkou touhou po vítězství a jasně vyhráli první set. V druhém setu se bohužel karta obrátila, a i přes velkou stíhací jízdu AERA se nakonec z vítězství v tomto setu radovalo Kladno. Následoval tedy tie-break, do kterého lépe vstoupili domácí a už od začátku si udržovali mírný náskok, které bohužel zůstal až do konce. Kladno tedy zvítězilo 2:1 a potvrdilo svou suverenitu v soutěži.

Hodnocení trenéra Matěje Martináka:

„Kdybych měl zhodnotit celou sezónu, tak mám rozporuplné pocity. Většina zápasů byla spíše o servisu, kde soupeř nebyl schopný přijmout a dostat se do delší rozehry. Z celé soutěže se tedy odehrála pouze 3 vyrovnaná utkání. Musím ovšem přiznat, že v posledním zápase kluci převedli výkon, kterým překvapili nejspíš i sami sebe. Takové nasazení a touhu po vítězství jsem u nich nikdy před tím neviděl, a to je přesně ta cesta, kterou se chceme jako jeden tým vydat. Bylo jasně zřetelné, že s chutí do hry se dají smazat i určité technické nedostatky. Stále je však na čem pracovat.“