Harry Potter získal Ohnivý pohár!

08.07.2024 Klub

Harry Potter získal Ohnivý pohár! - DEN POSLEDNÍ

Náš poslední školní rok v Bradavicích! Kouzelníci jsme již čtvrtým rokem, to ale neznamená, že by to pro nás letošní školní rok bylo jednoduché. Po příjezdu do Bradavic a ranní rozcvičce, která byla tentokrát ve stylu procvičení všech možných dovedností, následovala svačina. Děravý kotel si pro nás připravil na závěrečnou epizodu našeho putování k dopolední svačině čokokuličky s mlékem. 

Hned poté jsme byli nespravedlivě vylosováni do Turnaje tří kouzelníků, ve kterém nás čekalo několik nelehkých úkolů. Museli jsme přemoci draka, zachránit své blízké z jezera poblíž školy a proniknout záhadným a zrádným bludištěm. Nakonec nás čekal závěrečný ples a ceremoniál s typickým vyhlášením nejúspěšnější koleje.

K obědu ve Velké síni jsme si dnes pochutnali na svíčkové omáčce s knedlíkem. 

Následoval kratší polední klid, po kterém jsme si všichni zabalili kufry a užili si poslední kouzelnické radovánky. Posledním občerstevením před odjezdem byly tzv. kouzelnické švédské stoly, na kterých jsme si vybrali každý dle své chuti.

Pak už Hagrid čekal netrpělivě před branami Bradavic, aby nás postupně vyprovodil na peron našeho Bradavického expresu a my mohli vyrazit vstříc prázdninovým zážitkům!!!

Děkujeme všem kouzelníkům a kouzelnicím za parádní pětidenní putování s Harrym Potterem a budeme se těšit třeba někdy příště! :)

Návštěva Prasinek - DEN ČTVRTÝ

Ráno zavelel Albus Brumbál k odjezdu do Prasinek v 8.30. Cesta ubíhala a kolem 9.30 jsme dorazili do Prasinek (Mirakula). Následovalo první posilnění z kouzelného balíčku lektvarů a v 10.00 jsme byli vpuštěni do areálu. Všichni jsme poctivě vyzkoušeli a ochutnali vše, co se nám zrovna líbilo a na co byla chuť. Po dopoledním vyřádění následoval oběd - řízek s bramborovou kaší. Po obědě jsme ve stínu pokračovali v lehkých kouzelnických tricích. Protože nám počasí opět přálo, přišlo vhod i osvěžení v Černém jezeře - vodním světě. Někteří z nás využili prodejnu U Taškáře, obchod s žertovnými kouzelnickými předměty, aby si odvezli nějaké kouzelnické suvenýry. Cesta zpátky byla pro některé vyčerpávající a zkrátili si ji spánkem. 

Pokud by někdo z kouzelníků, kouzelnic potřeboval zítra odjet z Bradavic dříve, než bude oficiálně odjíždět Bradavický expres, odchod bude možný po závěrečném ceremoniálu po 14. hodině.  

Hledá se vězeň z Azkabanu! - DEN TŘETÍ

Už třetím rokem v Bradavicích, rosteme a učíme se nová a nová kouzla! Ranní rozcvička se nesla ve znamení tréninku útoků jednotlivých družstev na odpolední famfrpál. Po rozcvičce jsme procvičili paměť, jelikož z Azkabanu unikl nebezpečný vězeň Sirius Black a naším úkolem bylo vytvořit jeho co nejdokonalejší identikit. Pak už následovala svačina, ke které byly skvělé koláče opět od paní hostinské od Děravého kotle.  

Následovalo vymýšlení kolejního pokřiku a hledání Siriuse Blacka po celých Bradavicích, kterého jsme našli až v Zapovězeném lese. 

Když jsme našli Siriuse, museli jsme ještě bojovat o přežití cestou zpět do Bradavic. Když jsme se dostali v bezpečí zpět, následovala osvěžující vodní mlha. 

V Bradavicích jsme se ve Velké síni občerstvili, báječným uzeným masem s bramborovým pyré. Vzhledem k tomu, že nás čekalo famfrpálové finále, byl nutný polední odpočinek. 

První dvě kola famfrpálu odehrál Havraspár proti Nebelvíru, a Mrzimor proti Zmijozelu. Po náročných a napínavých prvních dvou zápasech následovalo občerstvení (rohlík se žervé a paprikou). Po svačině a mírném odpočinku jsme odehráli poslední dva zápasy - Havraspár vs. Zmijozel a Mrzimor vs. Nebelvír. Následovalo rychlé sečtení bodů s následujícími výsledky:

  1. Havraspár
  2. Mrzimor
  3. Nebelvír
  4. Zmijozel

 

Zítra nás čeká celodenní výlet do Prasinek. Každý student třetího ročníku je povinen řídit se následujícími pokyny přihlášky:

POVOLENÍ K NÁVŠTĚVĚ PRASINEK 

pro

 

__________________________________

Student třetího ročníku Bradavické školy čar a kouzel má povoleno navštívit vesnici Prasinky. 

S sebou do Prasinek si připravte do batohu láhev na pití, pláštěnku, opalovací krém, menší ručník, plavky, kšiltovku a baterku. Občerstvení zajišťuje vedení Školy čar a kouzel. Kapesné pro nákup žertovin v obchodu U Taškáře nebo pochutin (zmrzlina, tříšť …) v Medovém ráji necháváme na vašem uvážení. Bylo by nějakému studentovi nedobře v Bradavickém expresu při přesunu do Prasinek, bude zapotřebí Kinedrylu.

 Bradavický expres odjíždí z Bradavic v 8.30, proto prosíme o důsledné dodržení příchodu do 8.00. Návrat nebude určitě dříve než v 16.00. 

Cesta do Tajemné komnaty - DEN DRUHÝ

Krásný den z Bradavic! Ráno bylo zahájeno rozcvičkou, po které následovala výroba vlastní Dobbyho ponožky, kterou jsme si vyzdobili každý podle své fantazie. K dopolední svačině byly lívance s marmeládou nebo skořicovým cukříkem z prodejny kouzelnických sladkostí - Medového ráje. 

Po svačině a doplnění pitného režimu jsme se přesunuli ven, kde nás čekala samotná cesta do Tajemné komnaty, která obnášela tři úkoly. 

Prvním úkolem bylo setkání s vrbou mlátičkou, která v sobě schovávala kouzelné klíče pro otevření Tajemné komnaty. Druhým úkolem byla příprava mnoholičného lektvaru, kdy jsme ochutnávali a poznávali 12 různých ingrediencí (hořčici, jogurt, přesnídávku, rybíz, čokoládu, borůvky, citronovou šťávu a další). Posledním, třetím, úkolem byl boj s Baziliškem, který spočíval ve hře na “zmrznutí”, a na konci kterého nás čekala odměna v podobě Baziliškova zubu. 

Po dokončení úkolů, lehkých sportovních aktivitách a mírném osvěžení vodní mlhou, jsme se přesunuli na oběd, ke kterému jsme měli výborné kuřecí prso na paprice s těstovinou. Následoval polední klid pro nabrání sil na odpolední hledání Dobbyho ponožky, aby byl Dobby konečně volný! Úkolem každé koleje bylo najít všechny ponožky svého týmu a vynést je ven ze Zapovězeného lesa. 

Posilněni odpolední svačinou (houskou se šunkou a okurkou) z hostince U Tří košťat, jsme se vydali vstříc prvním famfrpálovým zápasům, které proti sobě sehrál tým Nebelvíru a Zmijozele a v dalším kole Havraspár proti Mrzimoru.

Pak už jsme se jen osvěžovali a čekali na Bradavický expres, který nás zaveze zpět do domovů, abychom byli připraveni na další - třetí den, který bude zase plný záhad, nástrah, úkolů, dobrodružství a kouzel.

Vítejte v Bradavicích! - DEN PRVNÍ

Hned ráno při příchodu na nástupiště 9 3/4 nás přivítal Hagrid, který nám pomohl uskladnit naše zavazadla. Profesor Brumbál zahájil nový školní rok a řekl základní pravidla, která budou platit. Pak už nás čekalo rozřazování kouzelným kloboukem, který nás poslal do jednotlivých kolejí - Nebelvír, Havraspár, Mrzimor a Zmijozel. Když jsme byli všichni rozřazeni, připravili jsme si svoji vlastní kouzelnickou knížku a erb koleje.

Následovala svačina, ke které jsme měli skvělé muffiny různého druhu, které nám připravila hostinská od Děravého kotle. Pak nás čekala opravdová zkouška odvahy, jelikož jsme ochutnali různé příchutě Bertíkových fazolek, které opravdu chutnaly tisíckrát jinak. Poznali jsme příchutě jako např. černý pepř, párek, mýdlo, tráva, ale někteří z nás měli to štěstí a vyšla na ně příchuť marshmallow, třešně nebo borůvky. 

Po svačině jsme se vydali plnit úkoly, které se staly naší cestou za kamenem mudrců. Jedním z úkolů bylo přelstít skřeta a jeho hádanky v Gringottovic bance a následně i vybrat jedno ze zlatých vajec, které chránil a ve kterém se ukrývaly naše body do soutěže kolejí. Dalším úkolem bylo uniknout ďáblovu osidlu, které lze přelstít jen tím, že se dotyčný jednu minutu nehýbe. Následovala partie kouzelnických šachů, kdy bylo nutné se zbavit co nejvíce protivníků (shazovali jsme kelímky pomocí míčků). Posledním čtvrtým úkolem se stal slalom na koštěti na čas. 

Po této vyčerpávající cestě za kamenem mudrců následovalo posilnění v podobě oběda (kuřecího řízku s bramborem) a poledního klidu. 

Jelikož byl opravdový kámen mudrců zničen a my jsme si chtěli odvézt z prvního školního roku z Bradavic nějaký upomínkový předmět, po odpočinku jsme si každý vyrobili svůj kámen, dle vlastní fantazie. Zároveň jsme venku plnili různé úkoly, abychom uprchli Voldemortovi. 

Posledním posilněním před cestou z Bradavic byl chléb se sýrem a rajčetem. Pak už jsme nastoupili do Bradavického expresu a odjeli na prázdniny domů.

Už se všichni těšíme na další (zítřejší) školní rok!