Ve finále jsme bohužel prohráli s Beskydy 3:1

27.02.2024 Zápas


Black Volley Beskydy

3:1

(20,-19,24,21)

AERO Odolena Voda

Ve finále Chance Českého poháru po 20 letech jsme nenavázali na předešlé tři triumfy a nakonec po boji prohráli s Black Volley Beskydy 3:1.

Úvod utkání byl z obou stran vyrovnaný, AERO se dostalo do tříbodového vedení, ale Beskydy poté přes polovinu setu vzali otěže do svých rukou a otočili stav a vedli sami Beskydští o tři body. AERO srovnalo před vstupem do koncovky na 18:18, ale další bodová šňůra Beskyd znamenala rozhodující rozdíl a set tak vyhrály - 1:0.

I do druhého setu mělo AERO lepší vstup a vedlo o čtyři body. Na obou stranách se celkem pravidelně ztrátovalo a AERO si drželo Beskydy pod sebou. Do koncovky šlo AERO dokonce se šestibodovým vedením, a právě tímto rozdílem set skončil. Bylo srovnáno - 1:1.

Třetí set byl nejvyrovnanější ze všech od začátku až do konce. Ani jeden tým si nenechal ten druhý odskočit a rozdíl byl vždy jen dvoubodový. A právě rozdíl dvou bodů znamenal dvě šance k ukončení setu pro Beskydy. První AERO odvrátilo a pak díky obrovské bojovnosti dokázalo srovnat na 24:24. Beskydy se dostaly k druhého setballu, který přímým bodem z podání proměnil Perry - 2:1. 

Do čtvrtého setu vstoupili lépe Beskydští, ale AERO kontrovalo a bylo znovu srovnáno a AERO se dokonce dostalo do vedení 8:7. Prostřední část setu ale patřila znovu Beskydům, kteří šly do tříbodového vedení díky svému servisu, kterým ztěžovaly přípravu útoku hráčům AERA. V konci AERO zaznamenalo několik nevynucených chyb, a hned první matchball Beskydy proměnily - 3:1.

Loučíme se tak s Chance Českým pohárem mužů pro rok 2024 druhým místem. Je to největší úspěch klubu od roku 2004, kdy AERO získalo titul i Český pohár.

Moc děkujeme našim fanouškům za skvělou podporu oba dva dny. Byli jste skvělí!!!

Ohlasy po zápase pro ČVS:

Matyáš Démar (kapitán Aero Odolena Voda): „Co k tomu říct. Asi jsme si nezasloužili vyhrát, protože Beskydy si za tím šly, byly agresivnější, emotivnější. My jsme čekali, pořádně jsme si nerozehráli žádnou činnost - ani útok, ani obranu, ani servis, byli jsme všude zaleklí, se mi zdálo. Takovouto šanci si vzít…, prostě je to k pláči.“

Marcin Kryś (trenér Aero Odolena Voda): „Určitě jsme smutní a naštvaní, že jsme prohráli ten zápas. Beskydy si to vybojovaly, hrály dobře na útoku, dobře nás bránily a zaslouženě ten pohár vyhrály. Gratulujeme soupeři. Myslím si, že teď jsme, jak jsem řekl, moc smutní a naštvaní, ale možná zítra nebo další týden si budeme víc vážit stříbrné medaile a to že jsme byli ve Final Four a hráli finále. Myslím si, že to je začátek úspěchu klubu z Odoleny Vody a doufám, že každý další rok už budeme opakovat účast ve Final Four a budeme bojovat o zlato.“

 Fotografie: www.cvf.cz

Black Volley Beskydy - AERO Odolena Voda 3:1
AERO sestava Svoboda, Osoria, Kern, Srb, Chevalier, Carabali, libera Hadrava a Ježek
Střídali Šulc, Blumbergs, Jachnicki, Démar
Dále připraveni Hladík, Melichar
Nejvíce bodující Kern a Chevalier 17 bodů
Black Volley Beskydy TÝMY AERO Odolena Voda
48 % útok 45 %
12 blok 7
38 % příjem 35 %
7 esa 4
Black Volley Beskydy HRÁČI AERO Odolena Voda
Útok
70 % Danylov Blumbergs 67 %
56 % Mečiar Chevalier 52 %
55 % Goncalves Carabali 50 %
Blok
3 Danylov Osoria 4
2 Goncalves Srb 1
2 Koloušek Chevalier 1
Servis
3 Goncalves Kern 1
2 Koloušek Srb 1
1 Danylov Carabali 1
Přijem
42 % Benda Svoboda 43 %
40 % Koloušek Hadrava 28 %
33 % Míček Chevalier 20 %