Starší žáci si připsali 2 výhry

17.02.2015 Klub

Starší žáci úspěšně reprezentovali svůj klub na turnaji v Kladně, odkud si přivezli dvě výhry 2:0 a stejným poměrem i jednu porážku.

Starší žáci se postupně utkali s domácím Kladnem, Kostomlaty nad Labem a Kolínem.

V zápase s Kladnem předvedli lepší výkon než domácí a po většinu utkání prokazovali větší kvalitu herních dovedností. Po zásluze vyhráli 2:0 a slavili první výhru s tímto týmem v sezóně.

V zápase s Kostomlaty dostali příležitost hráči, kteří do prvního utkání tolik nezasáhli, ale přesto ani oni se neztratili. Podali výkon dle svých možností a celková hra odpovídala jejich dovednostem. Utkání skončilo rovněž výhrou AERA 2:0. 

V posledním zápase už panovala uvolněnější atmosféra a žáci se snažili svého soupeře, kterým byl Kolín, co nejvíce potrápit. I přes velkou snahu se jim to nepodařilo. Nicméně AERO hrálo partii s vyrovnanými výměnami, rozdíl byl v nahrávce a razanci útoku. V tomto utkání AERO prohrálo s druhým celkem tabulky 2:0.

Za odměnu hráčům byla umožněna návětěva v kladenském McDonaldu, kde uvolněná atmosféra a radost z předvedených výkonů pokračovala. Závěrečná "střižba" o uklizení táců s prázdnými obaly byla asi nejúsměvnějším momentem celého vydařeného dne. Trenér Tomáš Havlát totiž prohrál se všemi, které vyzval, zachránit ho musela až na druhý pokus trenérka Monika Vodičková, která nakonec vše odnesla a uklidila.

Výsledky AERA v turnaji:

Kladno vs. AERO 0:2 (-19,-15)

AERO vs. Kostomlaty 2:0 (16,20)

Kolín vs. AERO 2:0 (13,17)

Starší žáci se momentálně pohybují se 16 body na 5.místě osmičlené tabulky.

Komentář trenérů:

Tomáš Havlát:

"Nedělní turnaj se hráčům herně vyvedl. Dodržovali základní pokyny trenérů a hlavně v zápase často předváděli věci, které jsme přes nový rok trénovali. Jen někdy by provedení mohlo být rychlejší. Hra měla často "hlavu a patu" a dalo by se říct, že kluci už hráli volejbal se vším všudy. Chtěl bych je pochválit, protože dobře reprezentovali svůj klub."

Monika Vodičková:

"Chtěla bych kluky pochválit za jejich společný týmový výkon. Poprvé jim šlo o společný cíl a to porazit soupeře, což se jim dvakrát povedlo. Doufám, že jejich výkonnost bude i nadále stoupat."