Starší a mladší žáci si odpracovali svá soustředění

30.08.2014 Klub

V týdnu od 18.8. do 22.8. se starší a mladší žáci AERA rozhodli trávit čas se svými trenéry v Benátkách nad Jizerou, o týden později v domácích podmínkách sportovního areálu a haly. Jejich společným cílem bylo nabrat fyzickou kondici a herní připravenost do nastávající sezony 2014/15.

Celkem se první části letního soustředění zúčastnilo 18 chlapců, ve druhé 14. Soustředění proběhlo za podpory Města Odolena Voda.

Start starších žáků v soutěži se kvapen blíží (14.září v Benátkách nad Jizerou), a tak se nyní trenéři Tomáš Havlát a Monika Vodičková zaměřují za herní činnosti a situace, aby byli hráči dobře připraveni.

Zatímco v loňském ročníku sbírali zkušenosti proti starším protivníkům, v letošní sezoně již budou často nastupovat proti svým vrstevníkům. Bude tak na ně kladen větší důraz na soustředěnost úderů a týmové pojetí hry.

Starší i mladší žáci budou opět hájit barvy AERA v soutěži Středočeský krajský přebor. Mladší žáci zahájí své snažení domácím turnajem 19.října.

Hodnocení soustředění očima trenérů:

Tomáš Havlát:

"Soustředění se vydařilo nejen přízní počasí, ale také nasazením všech hráčů. Soutěž starších žáků se rychle blíží a my jsme tak celkem dost zapracovali na fyzické připravenosti a technické zdatnosti. Hráči navíc už konečně pochopili, že trenéři ze svých nároků nesleví a začali poctivě pracovat. Ti mladší se seznámili s novými herními prvky a herním systémem, který je bude doprovázet celou sezonu."

Monika Vodičková:

"Překvapilo mě s jakým zaujetím a snahou kluci celé soustředění absolvovali. Pokud stejně zodpovědně budou přistupovat i k tréninkům a zápasům, jistě se jejich úsilí projeví v umístění mezi ostatními tými. Soustředění hodnotím velmi kladně, jen je třeba neustále pracovat na týmovém duchu, protože bez kolektivní spolupráce, respektu a tolerance úspěchy naše družstva mít nebudou."