O Kapku lepší volejbal

25.06.2024 Klub

Volejbalový klub AERO Odolena Voda společně s Nadačním fondem Kapka naděje předaly 11.června 2024 Ústavu hematologie a krevní transfuze (ÚHKT) v Praze moderní přístroje v celkové hodnotě 519.090,-Kč.

Ústav tak nyní disponuje 4 kusy elektrokardiografik (EKG) – z toho 3 kusy s pojízdným stolkem a 1 kus bez stolku. Toto špičkové zařízení pomůže lékařům v ÚHKT nejmodernější, rychlou a přesnou diagnostikou možných chorob u pacientů s leukémií. Nové EKG bude používáno na Klinice hematologie ÚHKT, která je největším hematologickým centrem v České republice. Klinika ročně diagnostikuje a léčí tisíce pacientů s chorobami.

„Děkujeme fanouškům volejbalu v Odoleně Vodě a Kapce naděje za to, že nám zafinancovali tento nový EKG přístroj, který budeme používat pro pacienty na našem lůžkovém oddělení,“ poděkoval lékař ÚHKT pan Jan Válka.

„My moc děkujeme za celou Kapku naděje týmu Odoleny Vody, že nám do kanceláře přinesli lásku k volejbalu, protože ta euforie a celá aktivita, která kolem zápasu s Melillou probíhala, a ta neskutečná částka, která byla vybraná, tak nám naprosto vyrazila dech,“ řekla při předání ředitelka Nadačního fondu Kapka naděje paní Dita Loudilová.

„Moc si vážíme všech fanoušků, partnerů a celkově lidí okolo vodolského volejbalu, protože bez nich by to nemělo smysl dělat. Celá akce měla a má celospolečenský přesah a jsme nesmírně rádi, že jsme společně s Nadačním fondem Kapka naděje v projektu O Kapku lepší volejbal mohli spolupracovat. Vybraná částka je neuvěřitelná, a ještě jednou moc děkujeme. Děkujeme také partnerům, kteří se přímo zúčastnili celé akce a dražby dresů, a nejeden si také vydražili,“ řekl majitel volejbalového klubu Pavel Horák.

„Jsme hrozně rádi za spolupráci, která byla kouzelná, a kde pevně věříme, že pomůže mnoha dobrým věcem do budoucna a budeme se těšit a podporovat Odolenu Vodu ve všech zápasech dál,“ doplnila na závěr paní ředitelka Dita Loudilová. 

V dražbě bylo při zápase vybráno celkem 228.072,-Kč. Děkujeme všem partnerům klubu, v rámci projektu O Kapku lepší volejbal pak:

Město Odolena Voda, AERO Vodochody AEROSPACE a.s., UBC s.r.o., BARACOM, a.s., AREA Zdiby, AERA Břežany, KROS spol. s.r.o.