Matěj Prajzler: Chci konečně s týmem proletět do vysněného play-off

13.10.2014 Klub

Přinášíme Vám rozhovor s Matějem Prajzlerem, nejen blokařem extraligového týmu mužů.

Matěji, v dresu AERA nastoupíš ve třetí extraligové sezoně za sebou, co pro tebe znamená nosit dres Vodolky?

„Protože se AERO řadí mezi nejúspěšnější kluby České republiky, myslím, že musí být hrdý každý hráč, který měl nebo má možnost v takovém klubu nastupovat, včetně mě."

Pro mužstvo skončily herní prověrky, jak si se v zápasech, které si odehrál, cítil?

„Pro mě jako pro středového hráče je velmi důležitá dobrá souhra s nahrávačem, které jsem se trochu obával, protože souhra s Kubou Sobkem byla pro mne potěšením a věděl jsem, že mi v každé situaci vyhoví, abych mohl být se svým stylem útoku úspěšný. Naštěstí se mé obavy nenaplnily a musím říct, že s Romanem Pekárkem si rozumíme také velice dobře a jeho přístup k volejbalu, technika hry a herní myšlení je výborné. V zápasech, které jsem odehrál, jsem cítil důvěru od trenéra, což mě potěšilo a o to víc motivovalo mu tu důvěru oplatit a musím říct, že jsem se cítil velmi dobře."

Stanovil sis nějaký osobní cíl pro nadcházející sezonu?

"Chtěl bych v první řadě hrát dobrý volejbal, být zdravý a mít z volejbalu radost. S tím jsou spojené samozřejmě vyhrané zápasy a tím pádem umístění v tabulce. Protože mám na starosti obranu na síti, byl bych rád, kdybychom v této činnosti byli jako tým úspěšní a já byl se svou prací spokojen. "

Krom toho, že si hráčem extraligového týmu, zaujímáš i pozici hlavního trenéra juniorů, jak tě tato práce naplňuje? Vždy si chtěl být trenérem?

„Musím říct, že někdy to není legrace skloubit vrcholový sport, studium a trenérskou činnost. Na druhou stranu je tam velké zadostiučinění,  když vidím, že se ti kluci trochu i mojí zásluhou někam posouvají a mají z volejbalu radost. Díky trénování poznávám volejbal i z další perspektivi a nutí mě to hodně o hře a souvislostech v ní přemýšlet. Ne, trenérem jsem být vždy nechtěl, ještě pár let bych chtěl ten krásný sport prožívat hlavně na hřišti. Když to budu zvládat, rád zkusim něco předat mladším."

Kde by si se z pohledu volejbalu rád viděl za pět let?

"Chtěl bych být hlavně zdravý, což už dnes neberu jako samozřejmost, a hrát co nejlepší volejbal, na který se budou diváci rádi vracet. Samozřejmě mám nějaké své ambice, ale ty bych si rád nechal pro sebe."

Nepotrvá dlouho a příprava skončí, první zápas s Ústím bude důležitý pro vstup do sezony, jak se na něj mužstvo připravuje?

„ Podle mého měla příprava všechno, co měla mít . Díky našemu panu trenérovi jsme výborně připraveni na nadcházející sezónu a můžeme do toho, doufám, že i s úžasnou a pověstnou diváckou podporou, na Vodolce zase vlétnout, užít si atmosféru a kvality nejvyšší soutěže a doletět konečně do toho pro všechny vysněného play-off."

Věta závěrem:

"Děkuji fanouškům a přátelům AERO Odolena Voda za přízeň a těším se na Vás v nadcházející sezóně!"